Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Ο ιστορικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Συκέας ιδρύθηκε το 1950 ως πιστωτικός συνεταιρισμός και το 1968 μετατράπηκε σε ελαιουργικό.

Για πάνω από 60 χρόνια, λειτουργεί με στόχο την εξυπηρέτηση και προαγωγή της οικονοµίας των µελών της μέσω της ενίσχυσης της διεύρυνσης αλλά και του συντονισμού των δραστηριοτήτων τους.

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΚΕΑΣ είναι ενήμερος στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων και φέρει Αριθμό Μητρώου 1004034.

Με έδρα το Δημοτικό Διαμέρισμα Συκέας του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, απασχολεί για τις ανάγκες των μελών της 9 άτομα προσωπικό εκ των οποίων τα δύο (2) σε μόνιμη βάση.

Αποτελώντας οικονομικό πυλώνα της τοπικής και κοινωνικής οικονομίας, συμβάλλει στην ανάπτυξη των οικονομικών και αγροτικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της περιοχής.

Η βασική του δραστηριότητα είναι η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για τους 488 ελαιοπαραγωγούς του. Η μέση παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου ανέρχεται κατά μέσο όρο σε περίπου 700 τόνους ετησίως και προέρχεται από τις ποικιλίες “Κορωνέϊκη” και “Αθηνολιά” σε αναλογία 80%-20%.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Συκέας τυποποιεί μεγάλο μέρος της παραγωγής του στις εγκαταστάσεις της ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ. Η εξαιρετική ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται οφείλεται στην άμεση έκθλιψη των καρπών και είναι κράμα ιδιαίτερων εδαφικών συνθηκών που ευνοούνται από το μικροκλίμα της περιοχής.

 

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ